donderdag, 22. maart 2012 - 10:03

Telefooncellen verdwijnen uit Maastrichts straatbeeld

Maastricht

Uiterlijk 1 mei verdwijnen alle huidige openbare telefooncellen van KPN uit het Maastrichtse straatbeeld. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarop aangedrongen, omdat de telefooncellen sinds de opkomst van de mobiele telefonie nauwelijks gebruikt worden.

Daarentegen bleken ze wel voor onveilige situaties te zorgen in enkele buurten. De telefooncellen worden er veelvuldig gebruikt voor criminele activiteiten, met name drugshandel. Op die manier voorkomen criminelen dat ze per GSM getraceerd kunnen worden. 
“Vanuit die buurten kwamen veel klachten van de omwonenden over agressief gedrag rondom de telefooncellen. Daarom zijn we in overleg getreden met de exploitant om de contracten op te zeggen. Het is ons gelukt om hem ervan overtuigen dat er een maatschappelijk belang mee gediend is”, aldus wethouder André Willems (openbare ruimte).
 Bovendien zijn de telefooncellen, 19 in totaal, regelmatig door vandalen vernield en dat zorgt voor overlast en aantasting van de leefbaarheid in de buurten.
Provincie:
Tag(s):