maandag, 2. april 2012 - 15:24

Tien ontsnapte paarden zorgen voor lamleggen verkeer A2 bij Eindhoven

Eindhoven

Ten zuiden van Eindhoven zijn maandagmiddag rond 13.00 uur delen van de snelweg A2 afgesloten. ‘Door onbekende oorzaak waren er ongeveer 10 paarden uit een weiland ontsnapt’, meldt de Verkeers Informatie Dienst (VID) maandag.

De paarden liepen even na 13.00 uur op de A2 waarna meteen de hoofdrijbaan vanuit Maastricht naar Eindhoven werd afgesloten tussen de knooppunten Leenderheide en De Hogt. Zo'n drie kwartier later moesten er in de tegenovergestelde rijrichting ook twee rijstroken worden afgesloten tussen het knooppunt De Hogt en Leenderheide.

Om te voorkomen dat het verkeer vanaf de A67 de A2 zou oprijden en er een aanrijding zou ontstaan met één van de dieren, werden zijn er op de A67 vanuit Venlo naar Turnhout twee rijstroken afgesloten tussen Geldrop en Leenderheide. Achter elke afsluiting ontstonden al snel files.

Met man en macht werd geprobeerd de paarden weer naar het weiland te begeleiden waarna de afsluitingen weer konden worden opgeheven. Tot die tijd moest het verkeer, dat naar Den Bosch of Rotterdam wilde, vanaf het knooppunt Het Vonderen omrijden over de A73 en de A50 in de richting van Venlo en Nijmegen.
Provincie:
Tag(s):