zaterdag, 14. juli 2012 - 14:21

Tien potentiele inbraakverdachten aangehouden

Vijf mannen van 17 tot 24 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn op 12 en 13 juli in Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden.

Een van hen werd op 12 juli in Papendrecht aangehouden, nadat er in een auto in de directe omgeving was ingebroken.

Ter plaatse gekomen agenten constateerden de inbraak, maar zagen in eerste instantie niemand in de buurt. Even later werd een 19-jarige man aangetroffen en aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en wordt verhoord.

De verdachte was in gezelschap van een tweede man die er in een auto vandoor wist te gaan. Deze auto werd een paar uur later in Hendrik-Ido-Ambacht gezien. Het was toen inmiddels 13 juli. De vier inzittenden ervan waren in het bezit van inbrekersgereedschap en werden - wegens het voorhanden van dit gereedschap - aangehouden. Drie van hen werden na verhoor heengezonden.

Een vierde inzittende, een 20-jarige man, is in verzekering gesteld en zit nog vast. De politie onderzoekt of de verdachten zich aan eventuele meerdere auto-inbraken hebben schuldig gemaakt.

Een paar uur na de aanhouding van de vier mannen werden in Dordrecht twee mannen van 27 en 29 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Ook zij hadden inbrekersgereedschap een grote hoeveelheid kleingeld in hun auto. Mogelijk is het kleingeld buitgemaakt bij een inbraak; de
politie onderzoekt dit nog. De twee zijn na hun verhoor heengezonden.

Op 14 juli werden rond 01.20 uur in Gorinchem op de Gildenweg drie Hagenaars van 23, 30 en 32 jaar aangehouden. Deze mannen reden samen in een auto waarvan de verlichting deels defect was. Bij hun staandehouding bleek hun auto vol met inbrekersgereedschap te liggen. Het drietal werd daarop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht, waar ze worden verhoord. Onderzocht wordt of de drie aan recentelijk gepleegde inbraken te koppelen zijn.
Provincie:
Tag(s):