dinsdag, 9. oktober 2012 - 20:17

Tien verdachten vast voor 81 'schroevendraaier-inbraken' Lelystad

Lelystad

Politie Lelystad heeft de afgelopen maanden tien verdachten aangehouden. 'Zij worden allen verdacht van betrokkenheid bij 81 woninginbraken die van februari tot en met juli plaatsvonden', meldt de politie dinsdag.

Opmerkelijk is dat alle inbrekers de voordeuren openbraken met een schroevendraaier. De politie geeft daarom ook preventietips aan inwoners van Lelystad. Donderdag 11 oktober besteedt het opsporingsprogramma Bureau Flevoland aandacht aan deze zaak.

De verdachten zijn allemaal afkomstig uit Lelystad en zijn 17 tot 20 jaar. Het zijn zogeheten ‘gelegenheidsdieven’. Uit landelijk onderzoek is gebleken dat verreweg de meeste woninginbraken worden gepleegd door zogeheten gelegenheidsinbrekers uit de buurt.

Ook in Lelystad is dit het geval. De 81 woninginbraken komen overeen met ruim 70% van de woninginbraken in die periode. De gelegenheidsinbreker wil makkelijk zijn slag kunnen slaan, want hij heeft snel geld en goederen nodig, die hij voor geld kan verpatsen. Populaire buiten zijn laptops, (auto)sleutels, creditcards, rijbewijzen, paspoorten, sieraden en geld.
Provincie:
Tag(s):