vrijdag, 6. januari 2012 - 19:08

Tieners spanden prikkeldraad over fietspad in Oosteind

Oosteind

De politie Brabant is erachter wie tot twee toe prikkeldraad heeft gespannen over een fietspad aan het Kerkepad.

Een 50-jarige fietser uit Oosteind raakte donderdag gewond omdat hij het prikkeldraad te laat zag. Hij deed aangifte. Een dag eerder was een hardloopster uit Dongen over het prikkeldraad gestruikeld. Van deze jogger zijn geen verdere gegevens bekend. De politie komt nog graag in contact met haar. Na het eerste ongeval werd door de eigenaar van de wei de paal met schrikdraad weer terug geplaatst. Kennelijk werd de paal daarna opnieuw over het fietspad gespannen.

Een moeder van een tienjarige jongen uit Oosteind heeft inmiddels contact gezocht met de wijkagenten die de zaak onderzoeken. Zij heeft verklaard dat haar zoontje en twee andere kinderen (broers van 10 en 14 jaar) de eerste keer het prikkeldraad hebben gespannen. Zij sprak ook namens de ouders van de andere twee kinderen.

De kinderen realiseerden zich kennelijk niet welke gevaar zij daarmee voor (brom)fietsers en joggers creëerden. Het tienjarig zoontje van de meldster was volgens haar niet bij het 2e incident betrokken geweest. Het onderzoek naar dit voorval wordt voortgezet. Inmiddels zijn er naar aanleiding van de berichtgeving meerdere tips binnen gekomen, ook heeft zich een getuige gemeld die mogelijk de daders gezien heeft. De politie heeft al vandaag al een goed contact gehad met de ouders van de betrokken kinderen.

Volgende week zal de wijkagent verdere afspraken maken met diverse getuigen en andere betrokkenen. De 14-jarige jongen zal besproken worden in het Jeugd Casus Overleg, vermoedelijk volgt een verwijzing naar Bureau Halt. De agenten benadrukken dat zij vertrouwen hebben dat de ouders op een juiste wijze met hun kinderen over dit voorval omgaan.
Provincie:
Tag(s):