woensdag, 25. april 2012 - 10:40

Tientallen messen ingeleverd aan politiebureaus

Lelystad

Aan diverse politiebureau’s in Flevoland zijn inmiddels tientallen stiletto’s, vlindermessen en valmessen ingeleverd. Het meeste wapentuig werd ingeleverd onder toeziend oog van een vader of moeder.

In bijna alle gevallen leverden minderjarige jongens het per 1 mei verboden wapentuig in. De campagne om straffeloos en anoniem messen in te leveren loopt tot 1 mei 2012.

Vanaf maandag 23 april staan ook in Flevoland de inzamelboxen voor de per 1 mei verboden messen aan de politiebureau’s. Met het bekend worden van het ongestraft en anoniem inleveren van de messen kwamen de eerste inleveraars al vroeg in de middag aan de verschillende bureaus in Almere en Lelystad.

Veel messen, waaronder de per 1 mei verboden stiletto, het vlindermes en valmes, zijn aangeschaft in het buitenland maar ook in Nederlandse winkels. Ook enkele fanatieke messenverzamelaars kozen eieren voor hun geld en deden vrijwillig afstand van de messen aan een van de politiebureaus. Alle ingeleverde messen worden vanaf 2 mei direct vernietigd.

Foto: Op de foto geen vlindermes, stiletto of valmes maar getoonde messen zijn een kapmes, dolken, bajonet en een handboog met een pistoolgreep.
Provincie:
Tag(s):