zondag, 1. juli 2012 - 12:31

Tientallen rijbewijzen ingevorderd tijdens TT-weekend

Assen

De politie heeft tijdens de aangekondigde controles van en naar de TT tientallen rijbewijzen ingevorderd. Een aantal motorrijders probeerden de snelheden van het circuit te evenaren. In plaats van een podiumplaats leverde een overschrijding van 50 km of meer een invordering van het rijbewijs op.

Bij de alcoholcontroles bij de boot uit Engeland zijn twee motorrijders met teveel alcohol bekeurd. De politie Groningen zoekt nog getuigen die een motorrijder, in de nacht van vrijdag op zaterdag, met hoge snelheid door de Poele- en Peperstraat hebben zien rijden.

De politie kondigde de controles van te voren aan. De verkeers(handhavings)teams van de diverse regio’s waren in het hele land actief.
Alleen al in Noord Holland zijn er 1300 verkeersdeelnemers bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid.

Het aanbod van motorrijders die bij Hoek van Holland binnenkwamen was gering (19), toch hadden er daarvan 2 teveel gedronken.

Rond Utrecht vielen de meeste invorderingen (11), daarnaast is er ook o.a. bekeurd voor rijden over de vluchtstrook, rechts inhalen, rijden met vals kenteken en rijden zonder geldig rijbewijs.

Op verschillende locaties in het land vonden ongevallen plaats waarbij motorrijders waren betrokken. zaterdagavond kwam een motorrijder om het leven op de verbindingsweg van de A1 naar de A10. De politie Amsterdam-Amstelland sloot deze weg enige tijd af voor het onderzoek. Of de motorrijders TT-gangers waren is niet bekend.

Ook zondag vinden er op diverse plaatsen nog controles plaats op het afreizende TT-publiek en wordt er vooral op alcohol gecontroleerd.
Provincie:
Tag(s):