vrijdag, 10. februari 2012 - 22:28

Tientallen schaatstoertochten maar noodverordening voor Giethoorn

Giethoorn

Wie nu nog een lintje of vaantje op natuurijs in de macht wil slepen, moet dat dit weekend nog doen. Volgens meteorologen is dit het laatste weekend dat nog volop geschaatst kan worden voordat de dooi zondagmiddag inzet.

Ondanks dat er geen Elfstedentocht wordt gehouden, kunnen schaatsliefhebber dit weekend zeker hun hart ophalen aan tientallen andere georganiseerde toertochten in diverse provincies.

Zo is er in het Zuid-Hollandse Alblasserwaard een toertocht. Men kan daar kiezen uit de afstanden van 25, of de 75 kilometer. De langste toertocht die wordt gehouden is de Bannetocht in Jisp. Deze is maar liefst 120 km.

Noodverordening om schaatsers
In Giethoorn wordt zondag de Hollands Venetiëtocht gehouden. Omdat deze toertocht door veel marathonschaatsers en recreanten wordt gezien als de ultieme vervanger van de Elfstedentocht, worden daar zo'n 80.000 schaatsliefhebbers verwacht. Om die reden heeft de gemeente Steenwijkerland, waar Giethoorn onder valt, een noodverordening afgekondigd die geldt van zondag van 06.00 uur tot 18.00 uur. Met deze maatregel krijgt de organisatie het recht foutief geparkeerde auto's direct weg te slepen.

Het weer zal dit weekend zeker nog geen spelbreker zijn. Volgens het KNMI wordt het perfect schaatsweer met zaterdag een heerlijk zonnetje en weinig wind. Pas vanaf zondagmiddag zet de dooi in.
Provincie:
Tag(s):