zaterdag, 21. april 2012 - 12:47

Tilburger bedreigt medeweggebruiker met hakbijl

De politie arresteerde vrijdagavond om 20.15 uur een 41-jarige Tilburger naar aanleiding van bedreigingen in het verkeer.

De 41-jarige automobilist kreeg het op de A-59 aan de stok met een andere automobilist, een 31-jarige inwoner van Best die in een witte bestelbus reed. Dat gebeurde op het wegvak tussen Made en Raamsdonksveer, terwijl ze in oostelijke richting (Waalwijk) reden. Er ontstond irritatie, gevolgd door treiterijtjes bij het inhalen, waarbij de verdachte met zijn grijze Volkswagen Golf verkeersgevaarlijke capriolen uithaalde.

Bij het knooppunt Hooipolder stonden de verkeerslichten op rood en moest het verkeer stoppen. De Tilburger stapte hier, bewapende met een hakbijl, uit om zijn verhaal te halen. Hij bedreigde vervolgens de 31-jarige automobilist uit Best.

De rit ging verder richting Waalwijk. De bedreigde automobilist had ondertussen de politie gebeld en bij Waalwijk werd de agressor onderschept. Ook de melder stopte, waarna de Tilburger meteen opnieuw met hem de confrontatie wilde aangaan. Agenten grepen in en arresteerden de 41-jarige automobilist. Hij bleek onder invloed van alcohol maar bleef beneden de wettelijk toegestane grens. In het politiebureau bleek dat de arrestant nog diverse boetes had openstaan.

De 41-jarige Tilburger is in het belang van het verdere onderzoek in voorlopige hechtenis genomen. De hakbijl, die de agenten in zijn auto aantroffen, is voor de bewijsvoering in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):