dinsdag, 3. januari 2012 - 18:42 Update: 08-07-2014 0:31

TNO maakt app voor groeidiagrammen kinderen

Delft

Ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 10 jaar kunnen vanaf nu de meet-en weeggegevens van hun kinderen met behulp van de door TNO ontwikkelde app iGrow invoeren. Dit heeft TNO dinsdag bekendgemaakt.

De ingevoerde gegevens worden vervolgens getoond op de groeidiagrammen volgens de Vijfde Landelijke Groeistudie. Daarnaast krijgen ouders voor hun kinderen leeftijdsafhankelijke informatie en tips over een gezond gewicht.

Wedstrijd
TNO neemt met de iGrow-applicatie deel aan de wedstrijd 'Apps voor Nederland', een wedstrijd waarbij wordt gezocht naar innovatieve toepassingen van open data van de overheid.

TNO volgt sinds 1955 de groei en ontwikkeling van Nederlandse kinderen, onder andere via de Landelijke Groeistudies. iGrow maakt gebruik van open data van Staatsbosbeheer om ouders te laten zien waar zij met hun kinderen in de buurt de ruimte hebben om te kunnen bewegen.

iGrow
De applicatie iGrow is vooralsnog alleen voor Android smartphones te downloaden van de site www.tno.nl/iGrow. In 2012 wil TNO de applicatie toevoegen aan de Android market en verder uitbreiden met meer informatie over een gezond gewicht en meer locaties in de buurt om te kunnen bewegen, zoals bijvoorbeeld speeltuinen en zwembaden. Ook een iPhone-versie is voorzien.
Categorie:
Tag(s):