dinsdag, 24. juli 2012 - 10:42

Toegankelijke bus maakt OV-reis mogelijk voor meer Arnhemmers

Arnhem

De bussen in Arnhem zijn nu goed toegankelijk voor mensen die zich moeilijk kunnen bewegen. Binnen enkele maanden zijn ook bijna alle bushaltes in Arnhem aangepast zodat reizigers gemakkelijk kunnen instappen.

Alle 4.800 inwoners die nu een pas hebben voor collectief vervoer, kunnen zich tussen 2 augustus en 25 september laten informeren over het toegankelijke openbaar vervoer. Zij ontvangen een uitnodiging en kunnen zich opgeven voor één van de vier informatiebijeenkomsten. Daar staat ook een bus klaar zodat bezoekers zelf kunnen ervaren hoe makkelijk het instappen is.
De inwoners die naar de informatiebijeenkomst komen, krijgen als extraatje een jaar lang gratis dalkorting aangeboden. De normale prijs hiervan is € 7,50. De dalkorting geldt voor één jaar en geeft in de daluren 20% korting op de ritprijs.

Van de 4.800 mensen met een collectief vervoerpas verliezen er ongeveer 400 hun vervoerindicatie op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Zij zijn niet meer aangewezen op collectief vervoer, maar kunnen compleet gebruik gaan maken van het openbaar vervoer nu dat volledig is aangepast.

Eind september is ongeveer 95% van alle bushaltes in Arnhem aangepast. Daaronder zijn alle halteplaatsen in Schuytgraaf. Er wordt nog gewerkt aan het aanpassen van een aantal bushaltes, onder meer op de Rosendaalseweg. Een aantal volgt komend jaar. Op enkele plaatsen kan bij de bushalte geen perron worden aangelegd. Dat is bijvoorbeeld het geval bij dijkwegen in het buitengebied.

Wethouder voor zorg en welzijn Henk Kok: “Veel voorzieningen maken we bruikbaar voor de meeste mensen. Dat gebeurt ook bij het openbaar vervoer. Meer reizigers kunnen nu zonder hindernis de bus in en uit. Goed toegankelijk openbaar vervoer is beter en goedkoper dan individueel geregeld vervoer. Wij streven naar minder individuele voorzieningen en meer algemene voorzieningen die voor een brede groep toegankelijk zijn.”
Provincie:
Tag(s):