donderdag, 28. juni 2012 - 14:22

Tot op heden geen DNA-hit in onderzoek Nicole van den Hurk

Eindhoven

Binnen het onderzoek naar de moord op Nicole van den Hurk is het ondanks alle inspanningen tot nu toe niet gelukt om een DNA-match te vinden.

Het vastgestelde DNA-profiel blijft uiteraard ter beschikking voor eventueel verder onderzoek. De nabestaanden zijn recentelijk bijgepraat over de stand van zaken.

DNA
In het voorjaar van 2011 meldde de stiefbroer van Nicole van den Hurk zich in Engeland met nieuwe informatie over deze cold case. Hierna is het onderzoek opnieuw heropend. De stiefbroer werd in Engeland aangehouden als verdachte en overgeleverd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij werd na zijn in verzekering stelling vrijgelaten. Tot nu toe is geen betrokkenheid van de stiefbroer bij de dood van Nicole gebleken. Van hem, evenals van enkele andere mannen, is tijdens het onderzoek vrijwillig DNA afgenomen. Dit heeft niet geleid tot een hit. De betreffende personen zijn hierover geïnformeerd.

Cold case aanpak
Het onderzoek is verricht op basis van een zogenoemde "cold case aanpak". Tijdens deze aanpak heeft het rechercheteam alle mogelijke onderzoeken verricht. Op dit moment zijn er voor de politie dan ook geen aanknopingspunten meer voor verder onderzoek. Het stoffelijk overschot van Nicole van den Hurk is, voor forensisch onderzoek met behulp van nieuwe technieken, in september 2011 opgegraven. Ook werd op reeds in 1995 veiliggesteld sporenmateriaal nog nieuw DNA aangetroffen met behulp van deze nieuwe technieken. Zowel oude als nieuwe sporen zijn opnieuw onder de loep genomen. Helaas heeft dat tot nu toe niet geleid tot de oplossing van de zaak.

Wat gebeurde er destijds met Nicole van den Hurk?
De Eindhovense Nicole van den Hurk fietste in de vroege morgen van vrijdag 6 oktober 1995 vanaf het adres van haar oma naar de supermarkt waar zij werkte in het Eindhovense Winkelcentrum Woensel. Ze is daar echter nooit aangekomen. Op woensdag 22 november 1995 is haar lichaam gevonden in de bossen langs de Mierloseweg in Lierop
Provincie:
Tag(s):