dinsdag, 4. december 2012 - 17:39

Tot vier jaar gevangenisstraf voor mensenhandelaren

Den Haag

De rechtbank Den Haag heeft vandaag vier Hongaren wegens mensenhandel veroordeeld tot onvoorwaardelijke gevangenisstraffen van negen maanden en drie en vier jaar. Het onderzoek naar de mensenhandel was voortgekomen uit een grootschalige actie in de Haagse Doubletstraat in 2011.

ijdens deze actie in de raamprostitutie zijn met meer dan 150 vrouwen gesprekken gevoerd om te kunnen vaststellen of zij slachtoffer zijn van mensenhandel. Naar aanleiding daarvan is onder leiding van het Landelijk Parket door de Nationale Recherche een strafrechtelijk onderzoek ingesteld.

In dit onderzoek kwam naar voren dat drie jonge Hongaarse vrouwen, die in de prostitutie werkzaam waren, werden bedreigd door hun pooier. Van hun inkomsten zagen zij slechts een deel of helemaal niets terug. In een aangifte bij de politie gaf een vrouw aan dat ze door haar misbruikers psychisch kapot was gemaakt.

Een andere vrouw verklaarde tegenover de politie dat zij met het door haar verdiende geld de familie van de pooiers moest onderhouden. Zij werkte elke dag vanaf dat zij wakker werd tot aan sluitingstijd in de Doubletstraat. De vrouw werkte voor niets.

De hoofdverdachte in de strafzaak zei later dat hij uit boosheid had gezegd de vrouwen te zullen vermoorden. Bij een ruzie zou er wel eens een klap zijn gevallen. Met de inkomsten van de vrouwen werden een auto en schulden afbetaald en geld opzij gelegd voor levensonderhoud.
Provincie:
Tag(s):