donderdag, 23. februari 2012 - 11:51

Trainer aangehouden voor misbruik minderjarigen

Rotterdam

Rechercheurs van de zedenpolitie van het korps Rotterdam-Rijnmond hebben maandag 13 februari een 43-jarige man uit Schiedam aangehouden die wordt verdacht van misbruik van twee 14-jarige meisjes. De man was actief als softbaltrainer en was in die hoedanigheid in contact gekomen met de meisjes.

De man werd aangehouden na een onderzoek dat eind vorig jaar startte. Toen meldde de moeder van een destijds 13-jarig meisje, overigens niet woonachtig in de Rijnmond, dat haar dochter een relatie onderhield met een trainer van een ander team die zij tijdens een toernooi had ontmoet.

Onderzoek leidde naar de Schiedammer. Bij zijn aanhouding bleek de man ook contacten te hebben met een meisje uit zijn eigen team. De ouders van de meisjes van de teams die hij trainde zijn woensdagavond via de vereniging ingelicht.

De man is donderdag 16 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van grooming en seksueel misbruik van minderjarigen. Die stelde hem voor 14 dagen in bewaring. De raadkamer van de rechtbank beslist volgende week dinsdag over de verlenging van het voorarrest. Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):