zaterdag, 9. juni 2012 - 12:26

Training politie leidt tot consternatie

Etten-Leur

Een overval training voor pompmedewerkers van een benzinestation leidde vrijdagmiddag tot consternatie. Er werd alarm geslagen terwijl achteraf om een oefening bleek te gaan.

Een klant die wilde gaan tanken sloeg alarm toen hij een 'overvaller' met helm op en een pistool in de hand de shop zag binnengaan. De politie rukte uit in de veronderstelling dat het om een rake overval ging. Ook de politiehelikopter werd gewaarschuwd. Het bleek al snel loos alarm te zijn. De bedrijfsleider had een oefening voor zijn personeel op touw gezet en speelde zelf de overvaller. Zijn medewerkers en alarmcentrale waren daarvan op de hoogte. Hij had er echter geen rekening meegehouden dat er per minuut circa 450 auto's voorbij rijden over de naastgelegen A-58 .

De politie heeft voor de toekomst goede afspraken gemaakt met de bedrijfsleider. Los van de onbedoelde commotie, is het natuurlijk een prima initiatief om personeel te trainen en instrueren over hoe het beste kunnen handelen tijdens een overval. Dat juicht de politie alleen maar toe. De agenten hebben na afloop ook nog even de melder/getuige gesproken om nog om hem te informeren over de gebeurtenissen en om hem te bedanken voor zijn alerte optreden.
Provincie:
Tag(s):