donderdag, 13. september 2012 - 11:42

Trampassagiers slaan alarm om vreemd rijgedrag trambestuurder

Leidschendam

De politie hield woensdag op de Graaf Willem de Rijkelaan in Leidschendam om een 37-jarige trambestuurder van lijn 2 aan op verdenking van het rijden onder invloed. In eerste instantie kreeg de politie een onwelwording van de trambestuurder door.

Toen GGD en politie ter plaatse kwamen, bleek dat de bestuurder niet onwel was, maar vermoedelijk onder invloed van alcoholhoudende drank en of verboden stoffen verkeerde.

Passagiers verklaarden aan agenten dat de trambestuurder onderweg van Den Haag Centraal ‘vreemd rijgedrag’ vertoonde en bij enkele haltes niet stopte. Ook reed de man, aldus enkele passagiers, onvoorzichtig en onverantwoordelijk door het verkeer. Eén van de passagiers drukte uiteindelijk op de noodknop waardoor de tram op de Graaf Willem de Rijkelaan tot stilstand kwam en politieagenten ter plaatse kwamen.

Agenten hielden de Haagse trambestuurder aan op verdenking van het rijden onder invloed. Aan het politiebureau werd van de man een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):