dinsdag, 29. mei 2012 - 10:03 Update: 08-07-2014 0:31

Transavia.com lanceert pilot voor papierloze cockpit en cabine

Schiphol

Transavia.com heeft met partner M2Mobi een iPad app ontwikkeld die de bemanning moet ontlasten van papierwerk. Met de app kunnen briefingpakketten en handleidingen gedownload worden ter voorbereiding van de vlucht.

Tijdens en na de vlucht kan de bemanning formulieren via de tablet invullen en verzenden.

Details
Bij een vlucht komt veel papierwerk kijken. Briefingpakketten om de bemanning te helpen bij het voorbereiden van een vlucht. Tijdens en na een vlucht moeten formulieren zoals het Air Safety Report, Cabin Flight Report en Flight Debriefs worden ingevuld. Door deze via de tablet in te vullen, kunnen ze direct naar het verwerkingssysteem gestuurd worden en hoeft daar dan ook niet meer handmatig een slag gemaakt te worden. Met behulp van de digitale handleidingen kan het cabinepersoneel gemakkelijk zoeken naar specifieke informatie.

M2Mobi heeft de ontwikkeling en het ontwerp van de applicatie voor haar rekening genomen. Samen met transavia.com en haar bemanningsleden is er gekeken hoe de app zo eenvoudig mogelijk te gebruiken is voor de piloten en pursers.

De tablet aan boord verkeert nu in een pilotfase onder 20 piloten en pursers. De proefperiode loopt deze zomer. Na deze pilot zal transavia.com evalueren of het zinvol is om een vervolg te geven aan dit initiatief.
Categorie:
Tag(s):