zondag, 22. april 2012 - 17:18

Treinongeluk eist leven

Amsterdam

Eerder vandaag is een 68-jarige vrouw uit het oosten van het land overleden aan de gevolgen van haar verwondingen als gevolg van het treinongeluk dat zaterdagavond plaatsvond tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk.
Dit maakt de gemeente Amsterdam bekend

Zestien personen liggen nog in het ziekenhuis voor behandeling. Een persoon is zondag uit het ziekenhuis ontslagen.

Burgemeester Van der Laan: "Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de vrouw voor wie het treinongeval noodlottig is geweest. Wij wensen hen veel kracht en sterkte met dit verlies. Iedereen met lichte of zware verwondingen wens ik een spoedig herstel."

Eerder is bekend gemaakt dat 117 mensen gewond zijn geraakt. Daarvan hebben 42 ernstig letsel opgelopen en 75 met lichte verwondingen. Van de 42 personen met zwaarder letsel zijn er 18 mensen opgenomen in het ziekenhuis voor verdere behandeling.

Eerste hulp

Als gevolg van het treinongeluk zijn in totaal 122 mensen voor controle op de eerste hulp van een ziekenhuis geweest in de regio Amsterdam. Dit in aanvulling op de eerste medische assistentie in de trein en op de medische controles op de opvanglocaties. Het gaat om mensen met zwaar en minder zwaar letsel, en om mensen die na controle niets mankeerden.

Het aantal mensen dat de eerste hulp bezoekt neemt nog toe, omdat mensen ook zondag nog bij een ziekenhuis langs gaan voor controle.
Vanmiddag brachten minister Schultz-Verhagen en burgemeester Van der Laan een bezoek aan het VU medisch centrum, waar zij spraken met enkele gewonden die nog in het ziekenhuis liggen.

Telefoonnummers

Voor familieleden en vrienden van passagiers die zich mogelijk in een van twee treinen bevonden op het moment van de botsing, is er een speciaal telefoonnummer geopend:

Tel: 020 253 9200

De NS heeft een Special Care team ingesteld waarmee u contact kunt opnemen als u op enige manier betrokken bent bij de aanrijding in Amsterdam.
Zij horen graag of en hoe zij u persoonlijk en passend kunnen helpen.
Tel: 0800-6677888.
Provincie:
Tag(s):