zondag, 22. april 2012 - 9:17

Treinverkeer hele ochtend nog ontregeld

Door de treinbotsing van zaterdag zal het treinverkeer nog de hele zondagochtend hinder ondervinden, zo laat de NS weten.

Tot 13.00 geen treinen
De NS verwacht dat er tot 13:00 uur geen treinen kunnen rijden tussen Amsterdam-Zaandam, Amsterdam-Haarlem en Amsterdam-Schiphol.
De herstelwerkzaamheden na het ongeluk van zaterdagavond zijn naar verwachting pas rond 13.00 uur afgerond, meldt de NS.

Vanwege het onderzoek naar de oorzaak van het treinongeluk is het traject nog afgesloten. De Onderzoeksraad voor Veiligheid en de Inspectie Leefomgeving en Transport voeren dat onderzoek uit. Op het eerste gezicht lijkt de materiële schade groot

Omreizen
Reizigers tussen Amsterdam en Leiden moeten omreizen via Utrecht. Degenen die tussen Amsterdam en Schiphol reizen, worden omgeleid via Duivendrecht. Tussen Sloterdijk en Haarlem en tussen Sloterdijk en Zaandam rijden bussen.

reizigers tussen Amsterdam-Centraal en Amsterdam Sloterdijk kunnen met de metrolijnen 50 en 51 via Amsterdam Zuid reizen. Met de trein kunnen de reizigers via Duivendrecht en Schiphol tussen Amsterdam-Centraal en Amsterdam Sloterdijk reizen.
Tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem rijden NS-bussen.

De NS meldt dat de Reisplanner ongeveer een uur vooruit wordt bijgewerkt met actuele informatie. Advies is om een reis kort voor vertrek te plannen.

Gewonden
Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft laten dat er bij het treinongeluk gisteravond in Amsterdam 125 mensen gewond zijn geraakt. Dertien van hen zijn er 'zeer ernstig' aan toe.

Medeleven en telefoonnummer

De Nederlandse Spoorwegen laten weten dat hun aandacht en medeleven uitgaan uit naar de gewonden, hun familie en direct betrokkenen. Zij hebben voor iedereen die op enige manier bij de aanrijding in Amsterdam betrokken is een (gratis) telefoonnummer 0800-6677888 geopend waar het NS Special Care team klaar zit. Zij horen graag van mensen of en hoe zij hen persoonlijk en passend kunnen helpen.
Provincie:
Tag(s):