donderdag, 22. maart 2012 - 7:52

Treinverkeer Randstad weer volgens boekje

Amsterdam

De grote storing in het bedieningssysteem van seinen en wissels die het treinverkeer in de Randstad vanochtend vroeg heeft lamgelegd, is voorbij.

Omstreeks 15.45 uur reden de treinen volgens de Nederlandse Spoorwegen weer volgens het 'boekje'

Door de storing reden er geen treinen rondom Amsterdam en naar Luchthaven Schiphol. Tienduizenden reizigers werden daardoor getroffen. De NS riep mensen zelfs op hun reis uit te stellen.

Ook op andere plekken, waaronder Schiphol, werden door de NS mondjesmaat bussen ingezet of moesten forenzen noodgedwongen een dure taxi te nemen om op hun bestemming te komen.

De storing heeft nog steeds invloed op het overige treinverkeer in het land. Het gaat om treinen die de hoofdstad als bestemming hebben. Het treinverkeer in de richting Utrecht, Haarlem, Zaandam, Leiden en onder meer Weesp, Almere en Lelystad lag lange tijd stil.

Omdat de NS tijdig reizigers had gewaarschuwd, hebben veel mensen vanochtend de auto gepakt. Daardoor was het op de wegen rond de Randstad drukker dan normaal.

ProRail betreurt de overlast voor reizigers die door de stremming in de ochtendspits is ontstaan. "Zeer spijtig", zei een woordvoerder.

Oorzaak van de problemen was een technische storing in het bedieningssysteem van seinen en wissels in de verkeersleiderspost in Amsterdam.
Provincie:
Tag(s):