donderdag, 5. januari 2012 - 20:14

Trio opgepakt na gewapend conflict

Arnhem

De politie in Arnhem heeft in de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 januari drie mannen opgepakt op verdenking van hun betrokkenheid bij een ruzie waarbij kennelijk ook wapens in het spel zouden zijn.

Het gaat om een 29-jarige man uit Westervoort, een 27-jarige Arnhemmer en een 21-jarige man uit Den Haag. De Westervoorter bleek bij het voorval gewond te zijn geraakt.

Rond half twaalf op de avond van woensdag 4 januari werd bij de politie gemeld dat er op de Trans in de Arnhemse binnenstad schoten waren gehoord. Agenten troffen even later in die omgeving wel enkele patroonhulzen aan, maar verder geen personen die direct bij het voorval betrokken waren. Na verhoor van enkele getuigen troffen agenten later de Westervoorter aan, die zich met verwondingen in het ziekenhuis had gemeld.

Op verdenking van zijn betrokkenheid bij het incident werd hij aangehouden. De Arnhemmer en de Hagenaar, die in gezelschap waren van de Westervoorter, werden ook aangehouden. In de auto van een van hen is intussen een vuurwapen aangetroffen. Op basis van een eerste onderzoek lijkt er ruzie te zijn geweest tussen twee partijen bestaande uit meerdere personen. De politie probeert nu te achterhalen wat er precies gebeurd is en sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit.
Provincie:
Tag(s):