zaterdag, 30. juni 2012 - 8:06

TT Nacht met 70.000 mensen druk bezocht

Assen

Ongeveer 70.000 mensen hebben tijdens de vrijdagnacht het TT Festival in de binnenstad bezocht. Vorig jaar bezochten ongeveer 55.000 mensen de festiviteiten in de binnenstad van Assen.

De sfeer is uitstekend geweest, net als het weer. Grote incidenten hebben zich niet voorgedaan. Samen met gemeente Assen, overige hulpdiensten, Diner Mobile, horeca en campingeigenaren is hard gewerkt om het TT Festival veilig en ongestoord te laten verlopen.

Gedurende de nacht zijn er twaalf mensen aangehouden, voor zaken als openlijk geweld, mishandeling, vernieling en belediging. Dat zijn er beduidend minder dan de 31 in de editie van 2011. Alle arrestanten zijn gedurende de nacht ‘afgehandeld’ en weer in vrijheid gesteld. In een aantal gevallen is een geldboete opgelegd, waaronder een van 500 Euro voor belediging van agenten. Het totaal aantal aanhoudingen vanaf woensdag komt daarmee tot nu toe op tweeënveertig.

Vanaf zaterdagmorgen schakelt de politie om van het TT Festival naar het begeleiden van de verkeersstromen en het houden van toezicht op en rond het circuit.
Provincie:
Tag(s):