maandag, 2. juli 2012 - 13:47

TT-week zonder noemenswaardige problemen verlopen

Assen

De TT-week is voor de politie zonder noemenswaardige problemen verlopen. Van woensdag tot en met zondag heeft de politie in en rond Assen gewerkt aan een veilige TT. Dat bestaat feitelijk uit drie evenementen, het TT Festival in de binnenstad, de races en de trainingen op het circuit, en het vele publiek op de tijdelijke TT-Campings. Er is intensief samengewerkt met gemeente Assen, overige politiekorpsen uit het land inclusief KLPD, Duitse en Engelse agenten, Koninklijke Marechaussee, de overige hulpdiensten, de horeca, campingeigenaren en festivalorganisator Diner Mobile. Op de drukste momenten zette de politie ruim honderd agenten in.

In de TT-week zijn in totaal achtenveertig verdachten aangehouden voor zaken als openlijke geweldpleging, belediging, mishandeling, vernieling. Alle verdachten zijn na afhandeling weer in vrijheid gesteld. Er zitten geen verdachten meer vast voor TT-zaken. Tien verdachten hebben na overleg met het Openbaar Ministerie direct een geldboete betaald. Zij leverden samen een bedrag van ruim 2500 Euro in.

Bij de controles tijdens de aan- en afvoer is van ongeveer zesduizend bestuurders een blaastest afgenomen. De meeste daarvan zijn afgenomen op de zondag. Op deze dag werden ook de meeste bestuurders betrapt met teveel alcohol, te weten 27. Met de eerder aangehouden 5 komt het totaal aan bestuurders onder invloed van alcohol op 32. In een aantal gevallen ging het om restalcohol, dus alcohol die vanaf de vorige avond nog in het lichaam aanwezig is.

Tijdens de aanvoercontroles is er vooral gericht gecontroleerd op de bestuurders die daartoe door hun verkeersgedrag aanleiding gaven. Zij werden er uit gepikt voor een controle. Daarnaast zijn de kentekens van in totaal 25.000 voertuigen gescand, wat in 100 gevallen een hit opleverde. Dit betekent dat er ‘iets’ aan de hand is met bestuurder of voertuig. Het ging daarbij om bestuurders die vorig jaar tijdens een bezoek aan de TT in de fout zijn gegaan, of mensen met openstaande boetes of anderszins een betalingsachterstand.

Verder zijn er ongeveer 100 bekeuringen uitgedeeld voor uiteenlopende zaken. Bijzonder om te vermelden zijn de tientallen bekeuringen die zijn uitgedeeld voor motoren met een omgebogen kentekenplaat.
Provincie:
Tag(s):