donderdag, 8. maart 2012 - 20:32

Twaalf inbraken opgelost

Na de aanhouding op heterdaad van twee mannen na een woninginbraak aan de Nieuweweg op 10 december 2011 in Roden, heeft de politie tijdens een onderzoek nog een derde verdachte aangehouden. Tijdens dit onderzoek zijn in totaal twaalf inbraken opgelost.

Het gaat om drie inbraken in woningen, een inbraak in een kerk, vijf inbraken in bedrijfspanden en drie in een clubgebouw. Bij de inbraken, die zijn gepleegd in Roden, Peize en Leek, zijn geld en sieraden gestolen. Een deel is teruggevonden; een ander deel is verkocht.

Op zaterdagavond 10 december 2011 zag een oplettende buurtbewoner een schijnsel van een zaklantaarn in een woning aan de Nieuweweg waarvan hij wist dat de bewoner niet thuis was. De gewaarschuwde politie trof een man aan in de achtertuin van de woning, die er vandoor ging. Hij kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Het betrof een 44-jarigen man uit Roden. Kort daarop rende een tweede verdachte bij de woning vandaan. Ook hij kon worden aangehouden. Dat betrof een 18-jarige man uit Roden. De twee verdachten zijn ingesloten en de politie startte een nader onderzoek. Daarbij werd ruim een week later een derde verdachte, een 21-jarige man uit Roden, aangehouden. Uiteindelijk zijn in dit onderzoek, waarin samen is gewerkt met de politie in Leek, de twaalf inbraken opgelost.

De 21-jarige verdachte zit nog in voorarrest; de twee andere verdachten zijn op vrije voeten. Zij moeten zich op 20 maart 2012 verantwoorden voor de rechter.
Provincie:
Tag(s):