vrijdag, 13. april 2012 - 19:39

Twaalf jaar cel geëist voor pyromaan grensstreek

Roosendaal

Het Openbaar Ministerie (OM) Breda heeft vrijdag twaalf jaar gevangenisstraf geëist tegen een 50-jarige man uit Roosendaal wegens brandstichting. Dit heeft het OM vrijdag bekendgemaakt.

De verdachte zou op 17 augustus 2010 en in januari 2011 diverse malen brand hebben gesticht bij woningen en in (vracht)auto's in Nederland en de grensstreek van België. In totaal worden hem vier branden uit Nederland en elf branden uit België verweten. In het onderzoek naar de incidenten werkten het OM samen met de Belgische justitie.

In de nacht van 20 januari 2011 gingen bij drie branden vier auto's in Essen (België) in vlammen op. De verdachte die op dat moment als vrachtwagenchauffeur in de grensstreek reed, werd tien minuten na die laatste brand gecontroleerd door de Belgische politie. Zij vermoedde dat hij er wellicht mee te maken had.

Middels een rechtshulpverzoek aan Nederland werd toestemming verleend aan de Belgen om in samenwerking met de Nederlandse justitie onderzoek te doen naar de branden.

Op 15 januari 2011 werd al zeven keer eerder brand gesticht in auto's in Essen, Kalmthout en Kapellen. Mede dankzij de tachograaf in zijn vrachtwagen en het track & trace systeem dat de politie in zijn auto plaatste kon het onderzoeksteam de verdachte in de nabijheid van alle branden plaatsen.
Provincie:
Tag(s):