woensdag, 8. augustus 2012 - 19:58

Twaalf jaar gevangenisstraf voor doden vriendin met 74 messteken

Rotterdam

Een 35-jarige Rotterdammer is veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf wegens doodslag.

De Rotterdamse rechtbank acht bewezen dat hij zijn 28-jarige vriendin in november vorig jaar met messteken om het leven heeft gebracht. De officier van justitie had tien jaar gevangenisstraf geëist.

De Rotterdammer meldde zich 11 november bij de politie met het verhaal dat zijn vriendin dood in hun woning lag. Hij beweerde dat hij haar twee dagen eerder badend in het bloed had aangetroffen, nadat hij even weg was geweest om af te koelen na een ruzie over geld. De vrouw bleek met 74 messteken om het leven te zijn gebracht.

Al het bewijs wees in de richting van de Rotterdammer. De wonden aan zijn handen waren ontstaan doordat hij zich aan papier had gesneden, beweerde hij. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat de wonden door een mes of een lange glasscherf veroorzaakt moeten zijn. In de woning is bloed van dader en slachtoffer gevonden. DNA van een eventuele andere verdachte is niet aangetroffen.

Het stel had geregeld ruzie over leugens die de man vertelde en daarmee samenhangende financiële problemen. De vrouw had eerder gedreigd de relatie te zullen verbreken als hij nog eens zou liegen. De dag waarop zij stierf dreigde uit te komen dat hij had gelogen over een uitkering die hij zou krijgen. Tegenover de politie hield de man vol dat hij die dag met zijn vriendin naar de bank was geweest om de uitkering te innen. Er was echter geen sprake van dat hij geld zou krijgen, zo is gebleken.

De Rotterdammer heeft weliswaar psychische problemen, maar is volgens onderzoekers volledig toerekeningsvatbaar voor het doden van zijn vriendin. De rechtbank acht een hoge straf op zijn plaats vanwege de ernst van het feit en de omstandigheden. De man heeft zijn vriendin op gruwelijke wijze gedood en geen verantwoordelijkheid genomen voor zijn daad. Hij liet de getraumatiseerde familie van het slachtoffer in het duister laten tasten omtrent de achtergrond van haar overlijden en probeerde de politie op een dwaalspoor te zetten.
Provincie:
Tag(s):