woensdag, 16. mei 2012 - 10:33

Twee aanhoudingen in onderzoek mensenhandel

Leeuwarden

Het mensenhandel interventieteam van politie Fryslân heeft op 25 april in een woning in Leeuwarden een 27-jarige vrouw en een 31-jarige man aangehouden op verdenking van mensenhandel, diefstal en oplichting. De twee verdachten zitten vast.

Start onderzoek

Bij het mensenhandel interventieteam was informatie binnen gekomen dat een man en een vrouw uit Leeuwarden zich mogelijk bezig zou houden met mensenhandel. Reden genoeg om een nader onderzoek in te stellen. Tijdens onderzoek rees het sterke vermoeden dat het duo jonge vrouwen, weliswaar meerderjarig, in de prostitutie dwong en uitbuitte. De prostitutiewerkzaamheden vonden voornamelijk in hotels in Noord-Nederland plaats en de contacten werden via internet gelegd.

Diefstal en oplichting

Naast mensenhandel worden de twee ook verdacht van diefstal en oplichting.
Uit de hotels waar de jonge vrouwen prostitutiewerkzaamheden verrichten, werden onder andere elektronica, bedden- en linnengoed weggenomen.

Daarnaast hield het verdachte duo zich ook bezig met oplichting. Via verkoopsites op internet werden diverse goederen aangeboden, zoals mobiele telefoons en munten. Ruim dertig benadeelden, waaronder een aantal uit België, werden door de politie benaderd en deden vervolgens aangifte. Ze hadden namelijk geld naar de twee overgemaakt, maar kregen vervolgens nooit de door hen bestelde artikelen.

Doorzoeking woning

Direct na de aanhouding van de twee verdachten vond onder leiding van de rechter-commissaris een doorzoeking plaats in hun woning. In de woning werd communicatieapparatuur, administratie aangetroffen en een deel van de buit van de diefstallen aangetroffen. Dit alles werd in beslag genomen.

Vervolg onderzoek
Het onderzoek door het mensenhandel interventieteam is nog niet afgerond. Zo werd woensdag 2 mei in Leeuwarden nog een 19-jarige vrouw uit aangehouden op verdenking van oplichting. Inmiddels zijn twee aangiftes van mensenhandel binnengekomen.
Provincie:
Tag(s):