maandag, 19. november 2012 - 10:36

Twee aanhoudingen na rammen auto boswachter

Lelystad

Zondagmiddag werd de dienstauto van een surveillerende boswachter in het Hollandse Hout door de bestuurder van een gestolen tractor geramd.

Er ontstond een achtervolging die eindigde nabij de Larserdreef. Een 23-jarige verdachte werd ondanks een vluchtpoging via het water aangehouden. Een tweede verdachte, een 25-jarige vrouw uit Erichem is later in Gelderland gearresteerd.

Een boswachter die met zijn dienstauto van Staatsbosbeheer aan het surveilleren was in de bossen van het Hollandse Hout, controleerde een blauwe bestelauto die daar eigenlijk niet behoorde te rijden. Terwijl de boswachter de vrouw achter het stuur naar haar identiteit vroeg weigerde ze alle medewerking en werd de sfeer grimmig. De vrouw reed hard weg waarna de boswachter de politiemeldkamer alarmeerde. Terwijl de boswachter achter de vrouw in het bos aanreed, verscheen er plotseling een grote landbouwtractor.

De bestuurder van de landbouwtractor reed met volle snelheid tegen de auto van de boswachter die daardoor zwaar beschadigd raakte. De bestuurder van de tractor reed nog enkele honderden meters door, sprong uit de tractor en stapte bij de vrouw in de blauwe bestelauto. De boswachter bleef ongedeerd

Verdachte vlucht door in het water te springen
Agenten die ondertussen naar de melding onderweg waren zagen de blauwe bestelauto rijden nabij de Buizerdweg. Met hoge snelheid ging het naar het Woonhavenpad waar de auto abrupt tot stilstand kwam. De man vluchtte de auto uit, rende door het omgeploegde veld en sprong het water in van het Havendiep. Ondertussen reed de blauwe bestelauto weer met hoge snelheid weg. De agenten alarmeerden omstanders aan de andere kant van het water. Ondertussen snelden meerdere politie-eenheden richting de Buizerdweg, de Dokweg en het Havendiep. Op een steiger van de Dokweg is de vluchtende verdachte met onderkoelingsverschijnselen aangehouden. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis waar hij medische verzorging onderging. Ondertussen startte het recherche onderzoek. De vluchtende blauwe auto bleek gestolen evenals de gebruikte landbouwtractor.

Gevluchte vrouw in Gelderland aangehouden
Via tactisch- en technisch onderzoek werd de identiteit van de nog voortvluchtige vrouw achterhaald. Deze 25-jarige verdachte is in de nacht van zondag op maandag door de politie van Gelderland Zuid op een locatie in Gelderland aangehouden en overgebracht ter insluiting naar Flevoland. De recherche van district Noord heeft de zaak in onderzoek. De boswachter heeft aangifte gedaan van poging doodslag. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):