zondag, 15. juli 2012 - 15:23

Twee aanhoudingen na verkeersongeval met letsel op A67

Eersel

Op de Rijksweg A67 ter hoogte van Eersel heeft zich op zaterdagavond omstreeks 20.30 uur een aanrijding met letsel voorgedaan.

Volgens getuigen zou een 29-jarige bestuurder uit Weert erg langzaam hebben gereden met een snelheid van vermoedelijk zo'n 30 kilometer per uur. Hij kwam uit de richting van Eindhoven en reed in de richting van de Belgische grens.

Een andere bestuurder zag dit te laat en botste achterop. Hij kon op tijd uit zijn auto ontsnappen, want deze brandde door de aanrijding volledig uit. Verder is hij met licht letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De 29-jarige bestuurder bleek teveel alcohol te hebben genuttigd, zo'n drie keer teveel dan toegestaan en werd hierom aangehouden.

Zijn broer, een 32-jarige bijrijder uit Weert, bleek volgens eigen zeggen GHB en speed gebruikt te hebben. Hij had een flesje GHB bij zich en een wikkel met speed. Hiervoor werd ook hij aangehouden. Door het aantreffen van de drugs bij de broer van de verdachte bestuurder hebben agenten ook hem gefouilleerd. De 29-jarige bestuurder had drie wikkels met wit poeder bij zich, een zakje met vermoedelijk wiet en een bolletje vermoedelijk hasj. Van de bestuurder werd dus tevens bloed afgenomen voor de controle op het gebruik van verdovende middelen. Beide broers zijn overgebracht naar het bureau. Van de bestuurder is zijn rijbewijs ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):