zaterdag, 31. maart 2012 - 12:20

Twee arrestaties na mishandeling buschauffeur in Breda

Breda

De politie heeft vrijdagavond rond 21.30 uur op de Westerparklaan in Breda twee 17-jarige jongens uit Breda aangehouden. Zij worden verdacht van het mishandelen en bedreigen van een 53-jarige buschauffeur.

De chauffeur deed aangifte. Hij vertelde dat rond 21.05 uur er op de Karnemelkstraat twee rumoerige aangeschoten jongens de stadsbus instapten. Ze maakten veel lawaai, ze klommen over een stoel heen en zetten een radio keihard aan.

De chauffeur ging in gesprek met hen daarover omdat de passagiers en hij zich aan het gedrag stoorde. Dit hielp echter niet. De radio ging steeds harder. De bestuurder zette daarop de bus op de Lunetstraat ter hoogte van het stadion aan de kant. Hij liep naar de dronken knapen toe en eiste dat de radio zachter gezet werd en dat ze anders de bus moesten verlaten. Een van de jongens werd daarop agressief en schopte de chauffeur tot drie keer toe tegen de schenen en sloeg hem met gebalde vuist op het hoofd.

Drie passagiers stonden op en stelden zich op tussen de chauffeur en de agressieve knapen. Toen de jongens eindelijk naar buiten ging, riep de maat van de knul die geslagen had nog tegen het slachtoffer: "Ik schiet je kapot".

De agenten gingen op zoek naar de twee verdachten en troffen hen aan op het fietspad langs de Westerparklaan ter hoogte van de kruising met de Backer en Ruebweg. Ze zijn beiden aangehouden ter zake openlijke geweldpleging. Het duo is ingesloten.
Provincie:
Tag(s):