donderdag, 19. april 2012 - 12:50

Twee arrestaties na mishandeling en bedreiging Tilburger

Tilburg

Een 45-jarige Tilburger is woensdagavond, 18 april 2012, rond 22.40 uur op de Dalempromenade mishandeld en bedreigd met een vuurwapen. De politie heeft na een achtervolging twee mannen (28 en 41) aangehouden. Een derde verdachte wist ondanks een omvangrijke zoekactie te ontkomen. De achtergrond van de mishandeling is mogelijk een zakelijk conflict.

Het slachtoffer deed aangifte van bedreiging en mishandeling. Hij vertelde dat hij gisteravond een ontmoeting had met drie mannen in een restaurant aan de Dalempromenade. Vervolgens moest hij met de mannen meelopen naar buiten. Daar werd hij op zijn hoofd en tegen zijn lichaam geslagen en bedreigd met een vuurwapen.

De drie mannen gingen er vervolgens vandoor in een auto. De politie had inmiddels al een melding gekregen van het incident in het restaurant. Daarbij werd rekening gehouden met een mogelijke overval. Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen zij de auto van de vermoedelijke daders wegrijden. Er ontstond een achtervolging. De vluchtauto reed zich vast op de Hultenseweg in Hulten. Twee verdachten, een 28-jarige man uit Luttelgeest en een 41-jarige Tilburger werden daar rond 23.00 uur aangehouden.

Een derde verdachte wist bij deze actie te ontkomen. Agenten van het district Oosterhout en Tilburg hebben het gebied daar afgezet. Met hulp van een politieheli en een Arrestatieteam is tevergeefs naar deze verdachte gezocht. De twee aangehouden verdachten zijn door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek naar het incident in. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis aan zijn hoofdwond behandeld, maar kon daarna naar huis.
Provincie:
Tag(s):