dinsdag, 24. januari 2012 - 12:03

Twee doden bij verkeersongeval in Lelystad

Lelystad

Dinsdagochtend rond 06.00 uur zijn twee personen om het leven gekomen bij een ongeval met een personenauto in Lelystad. Het gaat om een man en een vrouw van Poolse afkomst

Die ochtend reed de auto met vier inzittenden op de Vlotgrasweg. Door onbekende oorzaak raakte het voertuig van de weg en belandde op de kop in een nabijgelegen sloot.

Twee vrouwen, eveneens uit Polen, wisten op eigen kracht uit de auto te komen. Een getuige die voorbij reed belde direct 112, waarna meerdere politieagenten ter plaatse kwamen en te hulp schoten. Enkele agenten sprongen in de sloot om de twee personen, die nog in het voertuig zaten, te redden.

Omdat de portieren vergrendeld zaten werd met behulp van een krik door brandweermannen een portier geforceerd. Direct daarna zijn de twee inzittenden in kritieke toestand met spoed vervoerd naar een ziekenhuis.

Ondanks reanimatiepogingen zijn de twee slachtoffers in het ziekenhuis overleden. De twee vrouwen die zelfstandig uit de auto wisten te komen zijn ook vervoerd naar een ziekenhuis en maken het naar omstandigheden goed. Specialisten van het verkeersongevallenteam doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):