zondag, 22. april 2012 - 10:27

Twee doden en twee zwaargewonden bij ongeval met tractor

Ederveen

Op de Hoofdweg in Ederveen heeft zich zaterdagavond rond 21.50 uur een ernstig verkeersongeval voorgedaan.

Bij dit ongeval kwamen twee voertuigen (een auto en een tractor) met elkaar in botsing. Hierbij kwam een 23-jarige man uit Ede om het leven. Hij was de bestuurder van de auto. Inmiddels heeft de politie bekendgemaakt dat zondag ook de 21-jarige man uit Ede aan zijn verwondingen is overleden.

Er zaten in totaal vier mannen in de auto die allemaal bekneld raakten. De twee mannen die het ongeval hebben overleefd zijn een 22-jarige man uit Ede en een 20-jarige man uit Ederveen. Zij liggen nog met ernstige verwondingen in het ziekenhuis.

25-jarige bestuurder van de tractor
De 25-jarige man uit Ederveen die voor verhoor was meegenomen naar het politiebureau, is heengezonden. De man werd gehoord over zijn betrokkenheid bij het verkeersongeval op de Hoofdweg in Ederveen op 21 april 's avonds.

Onderwerp van onderzoek was onder meer de vraag of er alcohol in het spel is. Daarvan is niets gebleken.

Verkeerstechnisch onderzoek
Verkeerstechnisch onderzoek wijst verder uit dat het voertuig met de vier inzittenden onvoldoende rechts heeft gehouden en met hoge snelheid frontaal botste op de tractor. De snelheid kan echter niet worden vastgesteld; ook is niet bekend waarom men onvoldoende rechts hield.
Provincie:
Tag(s):