vrijdag, 12. oktober 2012 - 16:14

Twee gewonden na achtervolging in Oss

Oss

De politie heeft vrijdag in de vroege uurtjes drie mannen uit Eindhoven, een man uit Waalre en een man uit Vught aangehouden. Twee mannen raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis voor behandeling.

Rond 2.00 uur reed een surveillancewagen van de politie over de Raadhuisstraat. Een passerende auto viel de agenten op omdat deze zeer dicht op zijn voorganger reed. Daarop besloten de agenten de wagen te controleren. Bij de controle van het kenteken bleek de auto als gestolen gesignaleerd te staan. De agenten gaven de chauffeur een stopteken, maar deze negeerde dat en ging er vandoor.

De agenten zetten de achtervolging in met zwaailicht en sirene. Op de Vierhoeksingel wilde de politie de verdachte inhalen. Deze week hierbij uit en daardoor ontstond een aanrijding. De verdachte verloor de controle over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. De chauffeur (een 21-jarige man uit Eindhoven) en de passagier (een 18-jarige man uit Eindhoven) zijn ter plaatse aangehouden.

De chauffeur bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. In de auto werd door de politie een bivakmuts aangetroffen. Omdat beide verdachten klaagden over pijn zijn ze door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Daar hebben ze onder bewaking de nacht doorgebracht. Het onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding zal uitgevoerd worden door de collega's van het korps Limburg Noord.

Twwede voertuig
Tijdens de achtervolging hebben andere collega's uitgekeken naar de personenauto die voor deze twee mannen reed toen zij voor het eerst werden gezien. Bij controle van dit kenteken bleek namelijk dat deze auto op naam stond van de 21-jarige Eindhovenaar. Dit voertuig werd uiteindelijk rond 2.30 uur gezien op het industrieterrein Ekkersrijt in Eindhoven.

De bestuurder stopte na een stopteken van de politie en hij en de twee passagiers werden direct aangehouden voor verder onderzoek. Het gaat om een 19-jarige Eindhovenaar, een 18-jarige man uit Waalre en een 27-jarige man uit Vught. Deze laatste verdachte bleek nog gezocht te worden in verband met een ander onderzoek naar een inbraak.
Provincie:
Tag(s):