dinsdag, 21. augustus 2012 - 11:05

Twee jongens (14) gearresteerd voor misdrijf 17-jarig meisje

Rotterdam

Dinsdagochtend zijn twee 14-jarige jongens uit Rotterdam gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het geweldsdelict op de Horvathweg waarbij de 17-jarige Sehriban Akpinar uit Rotterdam om het leven kwam.

Zondag 12 augustus werd een 15-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij zit nog vast op verdenking van moord/doodslag.

Het lichaam van Sehriban werd donderdagavond 9 augustus in de bosschages aan de Horvathweg aangetroffen. Zij was door messteken om het leven gebracht. Onmiddellijk werd een team grootschalige opsporing ingericht. Dat leidde zondag 12 augustus tot de aanhouding van de 15-jarige. Nader onderzoek heeft nu tot deze aanhoudingen geleid.

Dinsdagochtend is de familie van het meisje ingelicht.

Alle drie verdachten zitten in de zogenoemde beperkingen en kunnen alleen contact met hun advocaat hebben. Het onderzoek wordt nog voortgezet.

De politie komt nog steeds graag in contact met mensen die antwoord kunnen geven op de volgende vragen:

- Wie heeft donderdag 9 augustus na 19.00 uur één of meerdere personen, in de omgeving van de Mathenesserbrug zien lopen of fietsen op de fiets van Sehriban?

- Wie heeft die avond rond hetzelfde tijdstip gezien dat mogelijk één of meerdere personen een fiets in het water heeft gegooid?

Tips kunnen doorgegeven worden via telefoonnummer 0900-8844 of als u anoniem wilt blijven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Spreekt u liever met de CIE dan kunt u contact opnemen met telefoonnummer: 06-43256013.
Provincie:
Tag(s):