vrijdag, 26. oktober 2012 - 22:30

Twee mannen aangehouden met illegaal vuurwerk

Culemborg

Na een anonieme melding heeft de politie vrijdagmorgen onmiddellijk actie ondernomen die heeft geleid tot de aanhouding van twee verdachten in de omgeving van Eindhoven.

Zij bleken in hun auto zo’n 60 kilo illegaal vuurwerk te hebben, afkomstig uit België. Op drie locaties in Culemborg, woonplaats van verdachten, heeft de politie nader onderzoek verricht. Ook daar is vuurwerk aangetroffen.
Het onderzoek is gecoördineerd door het interregionale vuurwerkteam van de korpsen Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid. Tijdens de actie is samengewerkt met de Koninklijke Marechaussee, die de aanhoudingen heeft verricht.

De twee verdachten zijn later overgebracht naar het politiebureau in Tiel waar ze zijn ingesloten voor verhoor. Beide mannen, van 26 jaar, zijn inmiddels in verzekering gesteld. Eén van hen bleek recidivist en was al eerder aangehouden voor illegaal vuurwerkbezit; er loopt momenteel een proeftijd.

In de auto van de verdachten trof de politie meerdere dozen illegaal vuurwerk aan, waarvan een deel zeer zwaar vuurwerk (gevaarlijkste categorie). Alles is voor het onderzoek in beslag genomen. Verder onderzoek moet uitwijzen of dit ook verboden vuurwerk betreft.
Provincie:
Tag(s):