donderdag, 17. mei 2012 - 18:13

Twee mannen aangehouden wegens verontreiniging water

Zaltbommel

Het Milieu Recherche Team van de politie Gelderland-Midden/ Gelderland-Zuid heeft dinsdag twee mannen van 38 en 41 jaar uit de gemeente Zaltbommel aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een ernstige verontreiniging van het oppervlaktewater in de Bommelerwaard.

Drinkwaterleidingmaatschappij Dunea trof begin maart van dit jaar in de Afgedamde Maas en de Bommelerwaard een te hoog gehalte aan van de werkzame stof Dimethomorf. Dimethomorf wordt gebruikt voor de bestrijding van schimmels.

Na aangifte van drinkwaterleidingmaatschappij Dunea stelde het Waterschap Rivierenland en het Milieu Recherche Team onder leiding van het functioneel parket te Zwolle een onderzoek in naar de herkomst van de vervuiling. Dit onderzoek leidde tot de waarneming van een illegale lozing in het oppervlaktewater door een bedrijf gevestigd in de gemeente Zaltbommel.

Twee medewerkers van het bedrijf (twee mannen van 38 en 41 jaar) zijn dinsdag aangehouden. Beide mannen zijn na verhoor op donderdag 17 mei op vrije voeten gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):