dinsdag, 2. oktober 2012 - 17:37

Twee nieuwe aanhoudingen in onderzoek naar drugstransporten

Rotterdam

In een onderzoek van het Rotterdamse HARC-team, een samenwerkingsverband van de Zeehavenpolitie, Douane en FIOD, naar de invoer van verdovende middelen zijn opnieuw twee verdachten aangehouden.

Een 37-jarige man en een 28 -jarige vrouw uit Bergen op Zoom zijn in de nacht van zondag op maandag aangehouden omdat zij betrokken zouden zijn geweest bij de diefstal van een partij verdovende middelen, die begin september leidde tot een gijzeling. Eerder werden in deze zaak al drie verdachten aangehouden.

De zaak kwam aan het licht nadat de eigenaar van een containertransportbedrijf begin september aangifte deed van ontvoering van zijn vrouw. Dat zou volgens hem zijn gebeurd nadat er verdovende middelen uit een container waren gestolen. In de nacht van 9 op 10 september werden voor die ontvoering een 50-jarige man uit Lemmer en een 47-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden. Zij zitten vast op verdenking van gijzeling en de invoer van verdovende middelen, hun voorarrest is inmiddels met 30 dagen verlengd door de raadkamer van de Rotterdamse rechtbank. De vrouw bleef bij de gijzeling ongedeerd.

Op 19 september werd ook de 29-jarige eigenaar van het containertransportbedrijf aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de invoer van de verdovende middelen die uit de container zouden zijn gestolen. Daarnaast zou hij samen met de twee verdachten uit Bergen op Zoom betrokken zijn geweest bij de diefstal van die verdovende middelen. Het HARC-team verdenkt de man ook van betrokkenheid bij een eerder drugstransport. De raadkamer van de rechtbank verlengde zijn voorlopige hechtenis dinsdag met 60 dagen.

Bij de verschillende aanhoudingen zijn ook contante geldbedragen met een totale waarde van enkele tienduizenden euro's en een auto in beslag genomen.

De twee verdachten die zondagnacht zijn aangehouden worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek wordt voortgezet, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):