dinsdag, 28. augustus 2012 - 21:16

Twee nieuwe leden raad van bestuur VUmc

Amsterdam

Naar aanleiding van het terugtreden vorige week van twee leden van de raad van bestuur van VUmc heeft de Raad van Toezicht per direct Fred Plukker als voorzitter en Frans Corstens als lid met de portefeuille Zorg benoemd. Dit heeft VUmc dinsdag laten weten.

Wim Stalman blijft zijn huidige functie als vice-voorzitter en decaan vervullen. Met deze benoemingen komt de raad van bestuur weer op volle sterkte.

De Raad van Toezicht heeft aan de nieuwe raad van bestuur de opdracht gegeven om op korte termijn het patiëntenvertrouwen volledig te herstellen, de focus op zorg en behandeling waar nodig te intensiveren en de spanningen tussen enkele specialisten daadkrachtig aan te pakken en op te lossen.

Plukker: 'Ik wil me met mijn nieuwe collega's van de raad van bestuur uit eigen waarneming zo snel mogelijk een beeld vormen van de situatie. Ons doel is aan de patiënten, de direct betrokken partijen en alle medewerkers te laten zien dat VUmc de professionele omgeving biedt die zij van oudsher kennen.'

De samenstelling van de nieuwe raad van bestuur
Fred Plukker: Voorzitter
De heer Plukker (1948) is klinisch psycholoog en heeft een lange staat van dienst als interim ziekenhuisbestuurder, laatstelijk onder andere bij het Deventer Ziekenhuis, St. Maartenskliniek te Nijmegen en Westfriesgasthuis te Hoorn.

Prof. dr. Wim Stalman: Vice-voorzitter en decaan
De heer Stalman (1951) is binnen VUmc eindverantwoordelijk voor het medisch onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

Prof. dr. Frans Corstens: Lid portefeuille Patiëntenzorg
De heer Corstens (1944) was aanvankelijk internist, daarna van 1985 tot 2008 medisch specialist nucleaire geneeskunde in het UMC St. Radboud te Nijmegen. Van 2008 tot 2012 was hij vice-voorzitter van de raad van bestuur en decaan van de medische faculteit.
Provincie:
Tag(s):