vrijdag, 13. juli 2012 - 15:13

Twee verdachten aangehouden ivm geweldpleging, vrijheidsberoving en diefstal

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft in een rechercheonderzoek naar geweldpleging, vrijheidsberoving en diefstal met geweld twee verdachten aangehouden.

Het rechercheteam drugsbestrijding van de Marechaussee op Schiphol startte in maart 2012 een onderzoek nadat een man en een vrouw hiervan aangifte hadden gedaan.

Het tweetal verklaarde dat ze na terugkomst van vakantie op Curaçao met hun twee kinderen met een vuurwapen werden bedreigd en van hun vrijheid werden beroofd. Dit vond plaats op de luchthaven Schiphol bij een parkeergarage.
De aangevers vermoedden dat de daders wellicht dachten dat ze verdovende middelen bij zich zouden hebben.

Het gezin, vader, moeder en twee kinderen werd door de daders gedwongen in hun auto te stappen en werd later in de buurt van Den Haag beroofd van hun bagage en hun auto. Ook werd de vader mishandeld door de daders.
In het onderzoek van de Marechaussee dat volgde werd eind mei een 29-jarige man uit Curaçao aangehouden. De aanhouding vond plaats in een Huis van Bewaring, waar de man reeds vast zat in verband met een ander geweldsdelict.

Dinsdag werd een tweede verdachte, een 32-jarige man uit Curaçao, in Rotterdam aangehouden door het arrestatieteam van de Marechaussee. Het team (BSB, brigade speciale beveiligingsopdrachten) werd ingezet omdat de verdachte mogelijk vuurwapengevaarlijk zou zijn.
De Marechaussee zal verder onderzoek doen naar de aangehouden verdachten onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol.
Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):