donderdag, 1. maart 2012 - 18:06

Twee verwaarloosde honden in beslag genomen

Tilburg

Agenten van de dierenpolitie hebben woensdagmiddag in een woning in de wijk Zorgvlied een zwaar verwaarloosde hond, een Pekinees, in beslag genomen.

Via 144 was een melding binnen gekomen over dit adres. Ter plaatse woont een 61-jarige man die kampt met gezondheidsproblemen. Hij is kennelijk niet in staat om goed voor de hond te zorgen. De woning is erg vies en ligt vol met uitwerpselen van de hond.

Het dier zelf zag er sterk verwaarloosd uit, zijn vacht was vervuild,de nagels waren erg lang. Het hondje was erg agressief en werd uiteindelijk met de vangstok gevangen en naar een opvangadres gebracht. Het dier is in opdracht van de hulpofficier van justitie in beslag genomen. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ook donderdag ging de dierenpolitie naar aanleiding van een melding op pad. Op een adres in Oerle werd een zwaar verwaarloosde Amerikaanse Buldog aangetroffen. Het dier was erg mager, circa 15 kilo onder het streefgewicht. Het dier had huidproblemen en erg lange nagels. Ook deze hond is in beslag genomen en naar een opvangadres gebracht. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):