maandag, 9. april 2012 - 15:12

Twee vrouwelijke vermiste duikers Zeeland terecht

Zierikzee

De langdurige zoekactie nabij de Zeelandbrug naar twee vermiste Belgische duiksters had maandagmiddag rond 16.30 uur nog niets opgeleverd. 'Om 16.30 uur meldde de havenmeester van de Roompot Marina dat daar een jacht was binnengelopen met de twee duiksters', meldt de Kustwacht Den Helder maandagmiddag.

Inmiddels is bevestigd dat het inderdaad om de twee vermiste personen gaat en dat ze in goede gezondheid zijn. Het is niet duidelijk waar de personen zijn opgepikt en waarom het jacht het niet eerder heeft gemeld.
De politie zal nader onderzoek doen naar de toedracht en het verloop van deze actie.

Het Kustwachtcentrum te Den Helder kreeg maandagmiddag rond 14.00 uur de melding dat twee vrouwelijke duikers worden vermist vlakbij Zierikzee aan de oostkant van de Zeelandbrug aan de kant van Schouwen-Duiveland.

Direct zijn reddingboten van de stations Neeltje Jans en Hansweert van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en een Belgische reddingshelikopter gealarmeerd en werd een grote zoekactie opgezet.

Daarbij werd ondersteuning geleverd door vaartuigen van Rijkswaterstaat, Politie, Brandweer en een particulier vaartuig. Ook werden duikers van de brandweer ingezet.
Provincie:
Tag(s):