maandag, 3. september 2012 - 9:35

Tweedaagse staking verpleeghuis Sint Jacob voor achturige werkdag

Amsterdam

Het ondersteunende personeel van verpleeghuis Sint Jacob, onderdeel van zorginstelling Osira/Amstelring, legt vandaag en morgen opnieuw het werk neer.

Vorige week staakten zij al acht uur omdat zij steeds meer werk moeten doen in minder tijd. Dit gaat direct ten koste van de kwaliteit van zorg en zorgt voor de medewerkers voor een ziekmakend hoge werkdruk. Zij willen de achturige werkdag behouden om voldoende kwaliteit te kunnen leveren. De staking van acht uur heeft nog niet tot de gewenste oplossingen geleid. Daarom legt het personeel vandaag en morgen opnieuw het werk neer, nu twee keer acht uur. Er is een calamiteitenteam ingericht, zodat de zorg voor en veiligheid van de verpleeghuisbewoners nooit in gevaar komt.

De stakers zullen, samen met hun collega's uit de directe zorg, vandaag onder andere een bezoek brengen aan de inspectie voor de gezondheidszorg. De kwaliteit van zorg is door te weinig personeel namelijk absoluut niet op het gewenste niveau. De medewerkers hebben een week lang een dagboek bij gehouden. Dit dagboek werd gepresenteerd door 50 medewerkers van Sint Jacob die tevens symbolisch de noodklok luidden.

In het dagboek wordt beschreven hoe, ten gevolge van te weinig personeel, de verpleeghuisbewoners niet de gewenste zorg krijgen. Er wordt melding gemaakt van valpartijen omdat er geen toezicht is, bewoners die incontinent worden gemaakt omdat er steeds geen tijd is ze naar het toilet te brengen en nachten waarin 1 persoon aanwezig is voor zes verdiepingen. De medewerkers van Sint Jacob willen vandaag van de inspectie horen wat voor actie zij gaan ondernemen.
Provincie:
Tag(s):