zaterdag, 11. februari 2012 - 13:03

Tweede aanhouding beroving pizzakoerier

Zutphen

De politie heeft opnieuw een verdachte aangehouden voor de beroving van een pizzakoerier op 14 mei 2011. Een 16-jarige jongen uit Zutphen is vrijdagmiddag 10 februari aangehouden.

Donderdag 9 februari, hield de politie de eerste verdachte, een 18-jarige Zutphenaar aan naar aanleiding van tips na een flyeractie. Het onderzoek is voortgezet en de recherche kwam de 16-jarige jongen op het spoor. Hij is voor nader verhoor ingesloten. Ook de 18-jarige jongen zit nog vast. Na de aanhoudingen gaat het rechercheonderzoek onverminderd door.

Ruim twee weken geleden heeft de politie in de Zutphense Zuidwijken huis-aan-huis flyers laten bezorgen. Hierin is aandacht gevraagd voor een overval op een pizzakoerier in mei 2011 achter de tennisbanen van hotel Inntel aan de Moesmate in Zutphen. De recherche had over deze gewelddadige beroving nieuwe tips ontvangen en hoopte met de flyeractie nog meer bruikbare informatie te krijgen.

Ook werden winkeliers aan de Brink benaderd om een poster over dit onderwerp op hangen. De posters zijn ook bij diverse snackbars, benzinestations en videotheken in Zutphen opgehangen.
Provincie:
Tag(s):