maandag, 16. april 2012 - 12:02

Tweede aanhouding in onderzoek naar doodgeschoten taxichauffeur

Rotterdam

Op maandag 16 april werd in de Penitentiaire Inrichting in Middelburg een 26-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van moord/gekwalificeerde doodslag op taxichauffeur Gerard Denz. Vorige week werd al een 23-jarige man aangehouden voor deze zaak uit 2004.

Op zondag 29 februari 2004 werd de destijds 52-jarige Denz doodgeschoten terwijl hij in Rotterdam aan het werk was als taxichauffeur. In 2004 werd het onderzoek naar zijn dood van zonder resultaat afgesloten. Naar aanleiding van nieuw binnengekomen informatie heeft het Cold Case Team van de politie Rotterdam-Rijnmond onder leiding van het Openbaar Ministerie het onderzoek begin dit jaar heropend.

Op 10 april werd in de Penitentiaire Inrichting in Zoetermeer een 23-jarige man aangehouden. Hij is op vrijdag 13 april voorgeleid aan de rechter-commissaris die bepaald heeft dat de verdachte twee weken in bewaring gaat.

De tweede aanhouding vond deze ochtend plaats in de Penitentiaire Inrichting in Middelburg waar de 26-jarige verdachte in voorarrest zat in verband met een geweldsmisdrijf.


Meer aanhoudingen sluit de politie niet uit.
Provincie:
Tag(s):