zaterdag, 15. december 2012 - 11:28

Tweede Kamerlid Agnes Mulder Drents politicus 2012

Assen

CDA Tweede Kamerlid Agnes Mulder is verkozen tot Drents politicus van het jaar 2012. Niek Wind, raadslid voor Gemeentebelangen in Borger-Odoorn mag zich politiek talent van 2012 noemen.

Dat is vrijdag bekend gemaakt door adjunct- hoofdredacteur Evert van Dijk van het Dagblad van het Noorden. De prijs wordt voor het eerst uitgereikt en is een initiatief van de gezamenlijke politieke redacties van Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe.

De jury roemt Agnes Mulder om haar inzet en tomeloze energie. Ze is ambitieus en gedreven en weet goed wat er speelt. Ze kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen in september bijzonder veel voorkeursstemmen en zet zich voor 100% in. Niek Wind krijgt de titel politiek talent omdat hij zich als jongste raadslid in Drenthe in korte tijd heeft weten te profileren als iemand met een duidelijke mening, veel overtuigingskracht en een grote sociale interesse waarnaast het boeken van resultaat voorop staat.

De verkiezingen worden dit jaar voor het eerst gehouden. Inwoners van Drenthe konden kandidaten aandragen via de website drentspoliticusvanhetjaar.nl. In totaal werden 96 Drentse politici genomineerd. Onder de aanmeldingen waren Kamerleden, Statenleden en veel lokale politici. Uit deze groep werden uit beide categorieën drie mensen voorgedragen. Voor de categorie Drents politicus van het jaar werd behalve Agnes Mulder ook CDA-wethouder Henk Jumelet uit Emmen en PvdA-wethouder Jacob Bruintjes uit Borger voorgedragen. Voor de titel politiek talent van het jaar waren behalve Niek Wind, gemeenteraadslid Henk Koekkoek van de lijst Groen Noordenveld en VVD-Statenlid Willemien Meeuwissen genomineerd. Op grond van deze nominaties heeft een vakjury van zes politiek journalisten een keuze gemaakt. Volgend jaar wordt er opnieuw een verkiezing gehouden.
Provincie:
Tag(s):