dinsdag, 28. augustus 2012 - 21:28

Tweede verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij dood Hengeloër

Delden

Politie Twente heeft dinsdag 28 augustus een 26-jarige man uit Goor aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Hengeloër Jan Diphoorn. 'Het slachtoffer werd op 18 augustus 2011 levenloos aangetroffen in het Twentekanaal in Delden', meldt de politie dinsdag.

Aanhouding
De man is dinsdagmiddag aangehouden in Amsterdam. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Jan Diphoorn. Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) onderzoekt de rol van deze verdachte bij de zaak.

De 26-jarige verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de Rechter-commissaris. De man is een bekende van de op dinsdag 10 juli aangehouden, 28-jarige verdachte. De 28-jarige verdachte zit nog in voorlopige hechtenis. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Onderzoek
Het onderzoek naar de dood van Diphoorn is in volle gang. Alle in 2011 aangetroffen sporen worden opnieuw bekeken in het licht van de actuele stand in het onderzoek.

Op donderdag 19 juli is er een zoeking geweest in een woning in Goor. Bij die zoeking zijn diverse goederen in beslag genomen die voor onderzoek naar het NFI gestuurd zijn. Op woensdag 25 juli is in het gebied rondom het Twentekanaal gezocht naar sporen. Deze zoeking heeft niets opgeleverd.

Dode in Twentekanaal
Donderdagochtend 18 augustus 2011 omstreeks 07.30 uur werd in Delden langs het Twentekanaal, ter hoogte van het viaduct van de A1 nabij het Grasbroek, het lichaam van de 59-jarige Jan Diphoorn uit Hengelo in het water aangetroffen. De man blijkt door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.
Provincie:
Tag(s):