zondag, 12. augustus 2012 - 15:15

Tweede verdachte aangehouden woningoverval met dode Voorthuizen

Voorthuizen

Het rechercheteam dat grootschalig onderzoek doet naar de gewelddadige woningoverval in Voorthuizen, heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 33-jarige man uit Culemborg aangehouden. 'Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de woningoverval', meldt de politie zondag.

Een 37-jarige man uit de gemeente Apeldoorn die op het moment van aanhouding de Culemborger vergezelde, is ook aangehouden.

Bij de woningoverval op woensdagavond 8 augustus raakten de bewoners, een 33-jarige vrouw en een 34-jarige man gewond. Toen agenten na de melding van de overval aan kwamen rijden, troffen zij op de Zevenbergjesweg, op een paar honderd meter van de woning, een zwaargewonde man aan.

Dit bleek een 27-jarige Edenaar te zijn. Hij is vermoedelijk één van de overvallers. De man overleed korte tijd later in het ziekenhuis. Een 25-jarige man uit Beekbergen meldde zich donderdagavond 9 augustus bij de politie. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de woningoverval en zit nog vast.

Aanhoudingen
Gedurende het rechercheonderzoek kwam de Culemborger als mogelijke verdachte in beeld. Hij is in de nacht van zaterdag op zondag 12 augustus, rond middernacht, aangehouden. Op het moment van de aanhouding werd de Culemborger vergezeld van een 37-jarige man uit de gemeente Apeldoorn. Deze man is ook aangehouden en wordt ervan verdacht de Culemborger mogelijk behulpzaam te zijn geweest bij het onttrekken aan zijn aanhouding.

De politie zet het onderzoek onverminderd voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):