woensdag, 2. mei 2012 - 19:52

Tweede verdachte overval Haagse juwelier meldt zich

Den Haag

De tweede verdachte van de fatale overval op een Haagse juwelier is opgepakt. Dat heeft de politie bevestigd. De 19-jarige G. werd in Tbilisi (Georgië) aangehouden.

Met de aanhouding in Georgië van de nog voortvluchtige 19-jarige Hagenaar verwachten Politie Haaglanden en het Openbaar Ministerie beide verdachten van de overval op de juwelier Lapidee aan de Beeklaan in Den Haag te hebben aangehouden.

De voortvluchtige meldde zich woensdag tegen de avond bij met enkele familieleden bij de Nederlandse Ambassade in Tbilisi. Hij maakte daarbij zijn identiteit bekend en vroeg om zijn aanhouding.

De verdachte heeft vervolgens de komst van de Georgiësche politie afgewacht, waarna hij werd aangehouden. In samenspraak met de Georgiësche autoriteiten en de Nederlandse autoriteiten wordt overleg gevoerd over het moment van uitlevering.

Terughoudendheid
Politie en het Openbaar Ministerie zijn, gezien de stand van zaken van het onderzoek ook met deze aanhouding, terughoudend over het verdere verloop daarvan.

Ziya B.
Afgelopen nacht werd de 19-jarige B. in een woning in de Haagse schilderswijk door de politie aangehouden.

Veel tips
Politie Haaglanden was sinds de dag van de overval met man en macht op zoek naar de twee verdachten, die woensdag 25 april juwelier Lapidee aan de Haagse Beeklaan overvielen en doodschoten. Ruim 40 rechercheurs waren met de zaak belast.
Provincie:
Tag(s):