woensdag, 4. januari 2012 - 9:30 Update: 08-07-2014 0:55

Twente betaalt Adriaanse half miljoen; nu geen aankopen mogelijk

(ElfVoetbal)FC Twente moet behoorlijk in de buidel tasten om het contract van Adriaanse af te kopen. De trainer verdiende in Enschede naar verluidt een miljoen euro.

Dat wikkelen we netjes af, ook al kunnen we het niet gebruiken. Geld om spelers te halen is er nu niet, behalve als we zelf eerst verkopen", vertelt voorzitter Joop Munsterman tegenover het Algemeen Dagblad. In de praktijk betekent dat de ontslagen oefenmeester straks 500.000 euro beurt, terwijl hij thuis op de bank kan zitten. Daar had de Enschedese ploeg zeker enkele spelers van kunnen halen.

Munsterman, die het bewuste gesprek over het ontslag samen met RvC-collega Aldo van der Laan voerde, bespeurde een gevoel van diepe teleurstelling bij Adriaanse. "Omdat hij zijn karwei niet heeft kunnen afmaken. Maar van boosheid was zeker geen sprake. Het klinkt misschien gek, maar het was best een geamuseerd, respectvol gesprek. Co bleef in het belang van FC Twente denken, we spraken zelfs over de toekomst van de club en zijn visie daarop."

Adriaanse besloot de pers niet te woord te staan voor zijn kant van het verhaal, zo liet hij in de loop van de middag weten. "Misschien op een later tijdstip."
Categorie:
Tag(s):